KARAMAN / MERKEZ - Esentepe İlkokulu

Mrt

"Let's Learn and Enjoy Through Orienteering" projesi, okulumuzun eTwinning platformu üzerinde gerçekleştirdiği bir proje olarak öne çıkmaktadır. Bu proje, öğrencilerimizin oryantiring sporunu kullanarak eğlenceli bir şekilde öğrenmelerini ve keşfetmelerini hedeflemektedir.

Mrt

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü programı okulumuzda öğrencilerimizin hazırladıkları çeşitli etkinliklerle yapıldı. Programın hazırlanmasında emeği geçen öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Mrt

Mehmet Akif Ersoy, 1873 yılının Aralık ayında, İstanbul'un Fatih ilçesinin Sarıgüzel semtinde doğmuş ve 27 Aralık 1936 Pazar günü, saat 19.45'te Beyoğlu'ndaki Mısır Apartmanı'nda vefat etmiştir. Mehmet Akif'in babası Mehmet Tahir Efendi (1826-1888) ve annesi Emine Şerife Hanım'dır (1836-1926). Mehmet Tahir Efendi çocuk yaşta Arnavutluk'tan İstanbul'a gelerek tahsil etmiş ve Fatih Medresesi müderrisliğine kadar yükselmiş âlim ve arif bir zattır. Annesi ise aslen Buharlı olan Tokatlı bir aileye mensuptur. Ailenin Akif'ten sonra Nuriye adında bir de kızları olmuştur.

Şbt

Anasınıfı öğrencilerinin aile katılım çalışmasında gerçekleştirdikleri C vitamini şenliği, sağlıklı beslenme ve C vitamini farkındalığını artırmak amacıyla düzenlenen bir etkinliktir. Aile katılım çalışmasıyla öğrenciler, C vitamini açısından zengin meyveleri tanıttılar, meyve suyu hazırladılar. Bu etkinlik sayesinde çocuklar, sağlıklı yaşam alışkanlıklarını benimsemeye teşvik edilirken aileler de çocuklarının sağlıklı beslenme yolculuğunda destek olma fırsatı buldular.

C vitamini şenliği, çocuklar ve aileleri arasında iletişimi güçlendiren, birlikte çalışma becerilerini geliştiren ve sağlıklı yaşam konusunda farkındalık yaratan bir etkinlik oldu. Öğrenciler, meyveleri tanıma, sağlıklı atıştırmalıklar hazırlama gibi deneyimler yaşarken aileler de çocuklarıyla birlikte keyifli bir etkinliğe katıldılar. Bu tür etkinlikler, sağlıklı yaşam alışkanlıklarını erken yaşlarda benimsemek ve ailelerin bu sürece dahil olmasını sağlamak açısından önemlidir.

Ock

Eğitim Kurumlarında Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi, Enfeksiyon Önleme ve Kontrol Belgelendirme Programı şartlarını yerine getiren okulumuz “TSE Okulum Temiz Belgesi” almıştır.

Öğrencilerimizin, velilerimizin, çalışanlarımızın ve tüm misafirlerimizin sağlığını önemsiyor; gerekli tüm tedbirleri titizlikle almaya devam ediyoruz.

Kas

24 Kasım Öğretmenler Günü bütün Öğretmenlerimiz için kutlu olsun.

Öğretmenler günü sebebiyle okulumuzda öğretmenler ve öğrencilerimiz tarafından hazırlanan bir etkinlik gerçekleştirilmiştir.

Etkinliğimize öğretmenlerimiz öğrencilerimiz ve velilerimiz katılım göstermişlerdir.

Öğretmen ve öğrencilerimize hazırladıkları etkinlik için teşekkür ederiz.

Kas

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün aramızdan ayrılışının 85. yılında okulumuz öğrencileri tarafından hazırlanan programla anıldı. Okul idaresi, öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz, velilerimizin katılımıyla gerçekleşen program ilgiyle izlendi.

Ekm

Okulumuzda 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda Cumhuriyet'imizin 100. yılına iz bırakacak etkinlikler yapıldı. Bu kutlamada emeği geçen tüm öğretmen arkadaşlarımıza ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

Ekm

Cumhuriyetimizin 100. yılını gurur ve coşkuyla kutluyoruz.

Tarih: 29.10.2023 - Saat: 10.00

Yer: Esentepe İlkokulu - Ortaokulu

Eyl

İlköğretim haftası aslında tatilin bitmesi ve okulun başlaması anlamına geliyor. İlköğretim haftası, her yıl okulun açıldığı ilk hafta kutlanıyor. Biz de okulların açılmasıyla birlikte çeşitli etkinliklerle İlköğretim Haftasını kutladık.